lauantai 4. helmikuuta 2012

Viimeiset idättelyt

Kuten taisin aikaisemmin sanoakin tuolla foorumilla, että lauantain vapaan kunniaksi on viimeiset kylvöt suoritettava. No, sepä on sitten siinä odottamassa, että tuleeko niistä mitään, vai ovatko suutareita. Muutamia mielenkiintoisia hybridejä siitä lautalta löytyy, kuten CGN 22839, mikä on frutescensin ja chinensen risteymä. Toinen mielenkiintoinen risteymä varmaan tämäkin, kuten PI 315027#1 C.chinense antaa nimessään sen osoittaa. Ainakin pitäisi olla erittäin tulisesta lajikkeesta kyse ja sekös mulle passaa paremmin, kuin hyvin.

Niin, vaikka otsikko antaa käsityksen, että nämä ovat viimeiset idättelyt tällä kaudella, pitää ne chilien osalta paikkansa. Tottakai idättelyt jatkuu tomaattien ja muiden yrttien osalta hetken kuluttua. Tomaatteja en varmaan laita kovinkaan montaa lajikettaa tälle kesälle, mutta ne ovat kyllä sitäkin mielenkiintoisempia. Tomaateistani listalle pääsee ainakin Giant Tree Tomato, (jutun alaosassa kuvaa tästä) Eksootika, herkullinen ja hieman jahoinen. Muut kaksi ovat tällaiset lajikkeet, kuten Costaluto Fiorentinoa ja Black Russian. Jos joku teistä lukijoista, tai satunnaisista kävijöistä haluatte herkullisella tomaatti lajikkeella vinkata, niin erittäin mielenkiinnolla otan vastaan mielipiteitä. Siemenvaihto tai ostaminenkaan ei ole pois suljettua, jos joku niitä haluaa vaan olla suosittelemassa ja vaihtamassa. Vakio listalla ovat myös yrtit ja mausteet, kuten Rakuuna, Oregano, Basilikan eri vaihtoehtoja ja muita mukavia. Kaitpa se pitää laittaa taas pari maissiakin kasvamaan. Näistä hieman myöhemmin lisää.

Lopuksi muutama sananen näistä pakkasista. Vaikka nämä kelit ovat kylmät, suorastaan helvetilliset ja Siperian tuulet puhaltaa aina talvisin tänne. On kuitenkin kevät jo siinä vaiheessa, että päivät on pidentynyt huomattavasti ja mikä parasta, kohta saa laittaa jo ikkunallekin kasveja luonnonvaloon, sillä aurinko alkaa jo mukavasti porotella pikku hiljaa ikkunaan. Saa myös lisää tilaa kasveille! ;) Aurinkoista talvipäivän jatkoa ja hieman jo lämpenevämpää keliä toivottelee Sushrajan chilisti ja viherpeukalo.

1 kommentti:

  1. Unohtuipa mainita vielä, että onhan sieltä Tammisillastakin tulossa muutamat lajikkeet, kuten parit Rocotot ja Chilaca annuumeista.

    VastaaPoista