perjantai 6. syyskuuta 2013

Trinidad Scorpion Yellow

Pitkin kesää olen seurannut erityisesti tätä, kun oksat ovat notkuneet hedelmiä. Tänään vihdoinkin koitti se päivä, että sato on tarpeeksi kypsää poimittavaksi. Kuvassa on 5 litran sanko, ja vaikkei se aivan täynnä ole, niin kelpo sato siitä lähti kaikkiaan. Chinensistä se olikin kaikkein satoisin, ellei Fatalii Whitea lasketa mukaan hedelmien lukumäärissä. Ne vain sattuivat olemaan paljon pienempiä, joten kokonaismäärältään tämä Scorppari vei voiton puhtaasti ja, ennen kaikkea maullaan, josta heti perään lisää. Chilin testaaminen alkoi tälläkin, kuten muilla lajikkeilla tunnustelemalla chiliä kauttaaltaan. Pariin aikaisempaan testiin verrattuna, tämä on joustavampi ja pehmeämpi, ei kuitenkaan lötkö. Chilin tuoksu halkaistaessa ei ollut niin hyökkäävä, kuin Fatalii ja 7 Pod whitessa, mutta siinä oli toisenlaista taikaa. Sen tuoksu oli aivan hurmaava, enkä ihan tarkkaan osaa määritellä, mitä siinä oli, mutta joitain eksoottisen hedelmien sekoitusta.

Siemeniä tuosta määrästä irtoaa takuulla ihan hyvin, vaikka hedelmissä niitä ei kauheasti edes ole. Chiliä pureskellessa tulee ahaa-elämyksiä toisensa perään, ja tuntuikin että nyt on löytynyt todella loistava chili. Sen maku on todella hedelmäinen, aavistuksen makea, kerrassaan loistava. Kyllä tämän maku vie sen ainakin Top 5 joukkoon helposti. Poltteeltaan tämä chili on erittäin tulinen, vaikka ei kuitenkaan niin tulinen, kuin monet muut lasten chinenset. Tätä pystyy syömään ihan kunnolla ja pyörittämään makua suussa. Toki se "pieni" jälkipoltto on voimakas, mutta kuten sanoin aikaisemmin, ei niin paha. Jo nyt tiedän satavarmasti, että tämä lajike on ensikin vuonna kasvatuksissa, erityisesti sen makunsa vuoksi, ja tietysti satoisuutensa vuoksi. Nyt minulla onkin hieman pähkäiltävää sen suhteen, että mitä minä näistä rakennan. Laitanko ne savustumaan, minkä jälkeen kuivuriin, vai sekä että??? No lopputulos on kuitenkin aivan sama, ne tulee syödyksi. Suosittelen lajiketta mielelläni toisillekin kasvatettavaksi. Mielipidehän mausta on tietenkin minun, eikä se kaikkien suussa ole samanlainen. Näin tällä erää.

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa todella hyvältä lajikkeelta. Jos sinulla jää ylimääräisiä siemeniä, niin olisin erittäin kiinnostunut.

    VastaaPoista
  2. Minä luulen, että jää hyvinkin siemeniä. Ilman muuta saat siemeniä, kun vain laitat mulle osoitetietojasi tulemaan. :)

    VastaaPoista
  3. Olikos tämä se TS Yellow CARDI?
    Jos on niin hyvänmakuinen kuin mikä. En ole itse saanut kovin montaa podia kun punkit veivät sadon.

    VastaaPoista
  4. Kasvatin koko kesän tätä Yellowna, mutta onko tämä sitten CARDIn näköinen? Voi hyvinkin olla, että lappusissa mennyt jotain vikaan??? Hyvää joka tapauksessa on, joten ensi vuonnakin tätä kasvattelen. Mites muuten Murupi Amarelon kanssa kävi? Olisin kiinnostunut sitä kasvattamaan uudelleen, vaan kasvista en kerennyt saada mitään. :(

    VastaaPoista